mandag 10. november 2014

Google Disk


Google disk er en applikasjon man automatisk får tilgang til hvis man oppretter en Google-konto.

Google Disk er en nettbasert tjeneste. Der du har mulighet til å lagre dokumenter av forskjellig slag i Google-kontoen. Disse dokumentene blir lagret i en såkalt nettsky. Dette medfører at man har tilgang til dokumentene sine fra uansett PC. Man logger seg bare inn på Google-kontoen sin, og der ligger dokumentene.

Denne tjenesten er perfekt hvis man for eksempel skal jobbe sammen om et dokument. Da kan man sitte på hver sitt sted og jobbe i samme dokument, samtidig.

En annen fordel med Googel Disk, er at man unngår alle utfordringer i forhold til at man bruker ulike versjoner av tekstbehandleren. Slike utfordringer kan være at man ikke klarer å åpne informasjonen man mottar, eller at man kan lese informasjonen men ikke forandre på den. Med Google Disk trenger man ikke å installere noe på maskinen. Programmet ligger tilgjengelig i Google Disk og alle som benytter tjenesten, skriver i den versjonen som er tilgjengelig. Det er stort sett «den nyeste versjonen» som er tilgjengelig.

I skolen kan Google disk benyttes både som verktøy for samarbeid mellom lærerne, mellom elevene eller mellom lærerne og elevene.

Google Disk gir mange muligheter, prøv det!

3 kommentarer:

  1. Google Disk er et kjempekjekt verktøy som jeg har brukt mye selv. Det er tidsparende ved samarbeid, fordi man slipper å sende de nyeste versjonene av dokumentet til hverandre. I tillegg lagres teksten man skriver kontinuerlig mens man produserer tekst, som gjør at man ikke mister det man har skrevet hvis det skulle oppstå dataproblemer.
    Det er også kjekt at læreren kan legges til i dokumentet og komme med veiledning og kommentarer underveis i arbeidet. Dette er et supert verktøy!

    SvarSlett
  2. Jeg er enig i at Google Disk er et flott verktøy. Dette har jeg og flere medstudenter brukt mye gjennom studiene. Jeg tenker også at dette er et godt verktøy og kunne bruke i skolen, det eneste en må tenke på er at elevene må ha egne epost-adresse eller google-konto.

    SvarSlett
  3. Enig med dere. Flott å se at flere enn meg har gode erfaringer med verktøyet.

    SvarSlett