søndag 9. november 2014

Bildefortelling i Photostory


 
Foto: Hentet her


Photostory er en programvare, man kan laste gratis ned fra nett. Programmet fungerer slik at man først laster opp bilder. Deretter kan man legge tekst, musikk og tale til bildene. Man kan også gjøre enkle redigeringer på bildene, hvis det trengs.

Photostory er et program som er enkelt å lære seg. Det sier jeg av egen erfaring. Det er logisk oppbygd og hvis man støter på problemer ligger det flere sider ute på nett, som enkelt forklarer hvordan det kan gjøres. Blant annet denne.  

Dette programmet kan selvsagt tas i bruk i barne- og ungdomskolen. De første gangene kan man lage en Photostory sammen, men deretter vil mange elever fint klare dette selv. Det kan nok være en fordel å jobbe i grupper. Både for å dele ideer og finne ut av programmet. Elevene kan for eksempel bruke programmet til å lage bok- eller filmanmeldelse. Ta bilder selv og lage en digital fortelling til et eventyr eller en annen fortelling. Elevene kommer helt sikkert til å synes dette er både artig og lærerikt.

Lykke til med å teste ut Photostory! J

3 kommentarer:

  1. Greit om bruk av Photo Story 3 med lenke til ei veiledning for et spesielt prosjekt der et lydopptak inngår. Fin variant.

    SvarSlett
  2. De fleste barn elsker å skape en historie selv, andre igjen blir helt rådvill når de ikke får konkrete oppgaver de skal utføre! Å bruke slike programmer i skolen kan gi fantasien spillerom, kanskje kan det å rett og slett "bare" skape være et kriterie også?

    SvarSlett
  3. Takk for kommentarer. Helt enig Guro. Det å skape kan være et kriterie og mål i seg selv.

    SvarSlett